De energetische voetmassage is afkomstig uit de oosterse landen zoals China, Japan en India. In deze landen is het al eeuwen lang bekend dat ieder mens een eigen verdeling van de energie in het lichaam heeft.

voetreflex-massage-rana-zierikzee-schouwen-duiveland-zeeland (29)
voetreflex-massage-rana-zierikzee-schouwen-duiveland-zeeland (22)

Chinese Voetreflexmassage

eeuwenoude behandel- en geneeswijze

Voetreflexologie is een eeuwenoude behandel- en geneeswijze. Het is bekend dat Voetreflexologie al werd toegepast in het oude China, Egypte en bij de Indianen in Noord- en Zuid-Amerika.

Bij de voetreflexologie wordt ervan uitgegaan dat er bepaalde plekken, reflexzones,  op de voeten, in verbinding staan met organen, klieren, zenuwen en andere delen van het lichaam. De verbindingen vindt plaats via energiebanen. Door het masseren van de reflexzones wordt het lichaam geholpen om in evenwicht te komen. Dit lichamelijk evenwicht kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Met de Chinese voetreflexmassage worden reflexzones gemasseerd die via energiebanen zwakke organen kunnen helpen versterken of zelf herstellen.

Natuurlijke behandelswijze

De Chinese voetreflexmassage, soms ook wel reflexzonetherapie genoemd,  is een natuurlijke en holistische geneeswijze. Dit laatste betekent dat de mens in zijn geheel bekeken wordt, waarbij lichaam, geest en de omgeving waarin iemand zich bevindt onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar voortdurend beïnvloeden. Dit gaat qua behandeling en resultaten veel verder dan een ´normale´ voetmassage. Met onze Chinese voetreflexmassage worden de bloed- en energiedoorstroming bevordert, daarbij beïnvloedt de massage het zenuwstelsel op een positieve manier. Een goede doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen worden aangevoerd. Verder heeft het een sterk ontspannend effect. Het bevordert de balans in het lichaam, waardoor het bij veel verschillende klachten verlichting kan brengen.

chinese-voetreflexmassage-rane-feet-zierikzee-schouwen-duiveland
voetreflex-massage-rana-zierikzee-schouwen-duiveland-zeeland (1)
voetreflex-massage-rana-zierikzee-schouwen-duiveland-zeeland (30)

Chinese voetreflexologie

Chinese voetreflexologie is onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijze. Hiertoe behoren o.a. ook acupunctuur, voedings- en kruidenleer. Chinese voetreflextherapie werkt naast de reflexzones ook op de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën. Meridianen vormen samen een energetisch systeem in het lichaam en voorzien het lichaam van energie. Er worden bij deze methode andere technieken gebruikt dan bij de westerse voetreflexologie.

Verschillen voetreflexmassage

De westerse voetreflextherapeut behandeld alleen de voeten. Bij de Chinese voetreflexoloog worden ook de onderbenen en knieën en de daarop gelegen acupunctuurpunten en meridianen gemasseerd. Hierdoor komt er een betere energie doorstroming op gang waardoor het effect van de massage groter is. Door deze beide manieren van masseren te combineren, geeft mij de mogelijkheid mijn behandelingen nog completer te maken.

We doen meer dan Chinese Voetreflex behandelingen

Het geven van workshop en opleidingen behoort ook tot de mogelijkheden

contact

Therapeutische massage

je lichaam is sterker dan je denkt

De massage is een voetreflexmassage die ongeveer 45 - 60 minuten duurt. Tijdens de massage wordt het hele lichaam aangezet om afvalstoffen af te voeren, waardoor blokkades in het lichaam kunnen worden opgeheven. Extra aandacht krijgen de punten die een verbinding hebben met organen, klieren of lichaamsdelen waar een disbalans zit. Hierdoor verminderen en/of verdwijnen over het algemeen de klachten. Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat.

Duur van de behandelingencyclus

 Afhankelijk van de aard en ernst van de klachten bestaat een cyclus uit ongeveer 6 behandelingen. De periode tussen 2 behandelingen is ongeveer 1 week. Eventueel kan je na de behandelingencyclus bijvoorbeeld één keer per 6 weken terug komen voor een "tune-up". Chinese voetreflex of zoals wij het noemen de Chinflex is een verwarrende benaming omdat zowel de voeten tot aan de knie, de armen tot aan de elleboog en het hoofd gemasseerd kunnen worden. 

meridianen
De massage richt zich op de meridianen in het lichaam. De meridianen zijn energiestromen die invloed hebben op een orgaansysteem. Niet een orgaan op zich maar het hele werkingssysteem waar de meridiaan invloed op heeft. Dat is niet gelijk aan het westerse denken over de functie van een orgaan. Er zijn uiteraard overeenkomsten maar de chinese geneeswijze is tot conclusies gekomen op basis van observatie van buitenaf, niet door intern lichamelijk onderzoek. De massage wordt uitgevoerd met behulp van een tussenstof zoals massage olie of massage lotion.Dit in tegenstelling tot de westerse voetreflex.

Uitleg van de reflexpunten

Reflexologie activeert en ondersteunt het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen.
Tijdens het eerste consult worden de voeten systematisch afgezocht en wordt in kaart gebracht waar pijnpunten zitten. Afhankelijk van de klachten en de bevindingen wordt een behandelplan opgesteld.

Er zijn een aantal behandelingen nodig om te zien of het goed werkt. Eén of twee keer in de week.

contact opnemen

Chinese voetmassage

Chinese voetreflex is gebaseerd op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinese voetreflexmassage wordt al bijna 4000 jaar toegepast. Deze massages worden gebruikt om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of om klachten te verminderen of te verhelpen. In de Chinese voetreflexmassage worden 2 massage systemen tot 1 behandeling gebracht. Zo worden de reflexzones op de voeten gemasseerd. Het hele lichaam (dus alle organen, spieren en weefsels) is weerspiegelt in de voeten door middel van energiebanen. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.

 De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien. De combinatie van deze 2 systemen plus het feit dat er hele prettige ontspannende, intensieve massage technieken toegepast worden op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een ongekende weldaad. 

De resultaten

Tijdens een ontspannende VoetreflexPlus massage komen lichaam en geest tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ontspannen, fit en vitaal.

Energetische Voetmassage

De energetische voetmassage is afkomstig uit de oosterse landen zoals China, Japan en India. In deze landen is het al eeuwen lang bekend dat ieder mens een eigen verdeling van de energie in het lichaam heeft. In de oosterse geneeskunde is het al eeuwen bekend dat er door het lichaam verschillende meridianen (energiebanen) lopen. De meridianen vervoeren de energie door het lichaam. In deze banen kunnen blokkades ontstaan. Vooral in onze huidige drukke maatschappij kan een energetische voetmassage helpen tegen veel voorkomende klachten zoals : stress en spanning .

De energetische massage is vooral bedoeld om uw energie weer te voeden en weer te laten stromen. U wordt onbewust gestimuleerd om de energie kanalen in uw lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren. Een energetische massage is vooral geschikt als u last heeft van klachten zoals: moeheid, spanningen, stress, rugpijn en hoofdpijn. Ook kan het helpen wanneer u last heeft van een opgejaagd en onbestemd gevoel en als u niet tot rust kunt komen.