rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-dreischor-schouwen-duiveland-zierikzee-zeeland (2)
lekker ontspannen wandelen
Welkom in de bijzondere wereld van ons natuurpark

geniet van de pure natuur in ons Rana Natuurpark

Rana Natuurpark

mogelijk met rondleiding en lunch

Het Rana Natuurpark, gestart in het voorjaar 1998 op een kale landbouw akker, ontwikkelde zich in
slechts 3 jaar tot een wonderbaarlijk natuurpark dat door zijn verschillende biotopen, een grote verscheidenheid aan planten en dieren kent.

Lopend door het park is het onvoorstelbaar hoe het in zo'n korte tijd zich zo kan ontwikkelen! Het park laat de mens zien hoe de natuur vroeger was. Hiermee bedoelen wij niet de natuur van duizenden jaren terug, maar de natuur uit de tijd dat er nog geen kunstmest bestond en men nog niets kon doodspuiten. De natuur voor alle herkaveling en voor het recht trekken van beken, sloten en rivieren. En ook nog uit de tijd dat de bomen nog gewoon oud konden worden en niet weggezaagd werden voor ze dood gingen, zodat er veel dieren in deze oude bomen konden leven, zoals spreeuwen, spechten en uilen.

Bekijken

In het park groeien ook veel geneeskrachtige kruiden die gelukkig steeds bekender worden voor zelfmedicatie. Deze kruiden nemen een steeds belangrijkere plaats in, in ons leven. Ook laat het park zien hoe "waardeloos" afval gebruikt wordt om iets nieuws en moois van te maken, zoals de kasteelmuur.

Het Rana Natuurpark gaat ons nog veel leren over de mogelijkheden van de natuur.

Hoe meer wij de natuur tegemoet komen, hoe meer de natuur ons tegemoet komt!

Bekijken